Gleny

Stacks Image 17
Onze gite in het dordoge gbebied is gelegen te Gleny, een piepklein dorpje onder de rook van Servieres-le-Chateau. Acht kilometer ten noorden van Argentat gelegen aan de prachtige rivier de Dordogne, die kronkelt door het landschap.

Het dorpje Gleny is lang geleden gebouwd voor en door de ingenieurs die werkten aan de stuwdam Barrage du Chastang.

De huizenbouw is kenmerkend voor dit dorpje en heeft een typisch pittoreske Franse sfeer. Er staat een wonderschoon oud kerkje midden in Gleny. De resten van een middeleeuws klooster zijn het middelpunt van het dorp.
Stacks Image 20
Verder staat het gehele gebied bekent om de prachtige uitzichten, fantastisch eten en heerlijke wijnen.

Onze gite in Gleny ligt in het hart van de Corrèze wat weer een onderdeel is van de Limousin streek. Het groene hart van Frankrijk. Bij Nederlanders ook wel bekend als het Dordogne gebied. Hier kan men ongerepte natuur vinden en het beekje Glane stroomt dwars door Gleny heen. Een mooi startpunt voor uitdagende wandeltochten.

Kijk uit het raam of loop naar buiten en je staat midden in de overweldigende natuur. Overal zie je bossen en heuvels zover als je kunt kijken.

De omgeving laat zich het best omschrijven als puur en absolute ongerepte natuur. De mens heeft dan wel op enkele kilometers afstand een grote stuwdam gebouwd, maar juist dat is ook zo typisch voor dit Franse landschap. Schone en groene energie uit water.

Liefhebbers van stuwdammen komen sowieso aan hun trekken hier in de Corrèze. Dit is één van de gebieden ter wereld met het grootste aantal stuwdammen.